Draudimo dėl nepanaudoto koncerto bilieto išmoka – ir gimdyvės šeimai

Vieną parą – tiek gerbėjai teužtruko išpirkti visus bilietus į šių metų rugpjūtį vyksiantį Edo Sheerano koncertą Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione. Stovėjo virtualiose eilėse, jungėsi per kelis išmaniuosius įrenginius, telkėsi į pagalbą draugus ir pirko bilietus, mažiausiai sukdami galvas dėl to, kad tuomet iki koncerto dar buvo visi 9 mėnesiai.

„Tokia praktika yra įprasta visame pasaulyje – bilietai į populiariausių atlikėjų pasirodymus išperkami akimirksniu, nes jų gali tiesiog nebelikti. Ir jau po to galvojama, ar data tikrai patogi, ar pavyks tam laikui susiplanuoti atostogas, jei koncertas dar ir kitoje šalyje“, – komentuoja bilietų platintojo „Bilietai.lt“ komercijos direktorius Simonas Sudaras.

„Bilietai.lt“ 2023 metų TOP renginių dešimtuke, kurių bilietus žmonės apsidraudė – ne tik užsienio žvaigždžių, bet ir Lietuvos atlikėjų vardai. Visi jie rinko pilnas didžiausias koncertų erdves – nuo Vingio parko iki „Žalgirio“ arenos. Grupės „Imagine Dragons“ pasaulinių gastrolių koncertas „Mercury World Tour“, „Rammstein“ ir Andriaus Mamontovo koncertai Vingio parke, SEL, Natalijos Bunkės, „50 Cent“ turo „The Final Lap Tour“, ATB (André Tanneberger) ir Louiso Tomlinsono turo „Faith In the Future“ koncertai „Žalgirio“ arenoje, Jessicos Shy koncertas Klaipėdos vasaros estradoje, The Weeknd koncertas „After Hours til Dawn Tour“ Talino dainų slėnyje.

Šių, 2024 metų, „Bilietai.lt“ TOP sąraše yra ne tik minėtasis akimirksniu išpirktas, bet ir papildomai suplanuotas Edo Sheerano „+-=÷× 2024 Tour“ koncertas, „90's Disco Fest“, grupės BI-2, Natalijos Bunkės, Gjan, Stingo, BA., „Jungle“, Stjepano Hauserio, „Five Finger Death Punch“ koncertai.

Būtent didžiausių koncertų klausytojai, planuojantys pramogą gerokai iš anksto, pasak S. Sudaro, dažniausiai naudojasi galimybe iškart įsigyti ir bilieto draudimą, kuris kompensuoja bilieto išlaidas, jei į išsvajotą renginį negalėsite nuvykti. Šią paslaugą siūlančios draudimo bendrovės „If“ strateginių partnerysčių plėtros vadovė Viktorija Miklytė sako, kad 2023 metais bilietų draudimų nupirkta 50 proc. daugiau nei 2022-aisiais. Žmonės ne tik aktyviai lankosi renginiuose, bet ir vertina rizikas, kad gali visko nutikti, ir kaip tokiais atvejais apsisaugoti, kad pinigai už bilietus nebūtų prarasti.

Pasak V. Miklytės, dažniausiai žmonės kreipiasi dėl ligos (ir čia vis dar lyderiauja COVID-19), pasitaiko ir kreipimųsi dėl artimojo mirties. Didžiausias registruojamų žalų skaičius būna prieš Kalėdas.

„Buvo ir įdomesnis atvejis – moteriai kaip tik atėjo laikas gimdyti, tad renginyje negalėjo dalyvauti ne tik ji, bet ir vyras. Žinoma, tai irgi draudžiamasis įvykis, kurių tikrai gali nutikti, kai iki išsvajoto renginio net ne keli, o devyni mėnesiai kaip Edo Sheerano koncerto atveju“, – šypsosi „If“ atstovė.

Kas draudžiama bilietų draudimu?

Draudimas kompensuoja visą bilieto kainą, jei bilieto savininkas negali dalyvauti renginyje:

  • ne anksčiau nei 10 kalendorinių dienų iki renginio pradžios mirus apdraustajam arba jo šeimos nariui;
  • įvykus nelaimingam atsitikimui arba staigiai ir netikėtai susirgus apdraustajam arba jo vaikui iki 12 metų liga, reikalaujančia nuolatinės apdraustojo priežiūros ir slaugos (liga turi būti diagnozuota ne anksčiau kaip 5 kalendorinės dienos iki numatyto renginio dienos);
  • dėl žalos, įvykusios per 24 valandas iki renginio ir viršijančios 2 000 eurų, apdraustojo namams (namui, butui, namų turtui) Lietuvoje dėl gaisro, sprogimo, audros, krušos, potvynio, iš vamzdžių išsiliejusio vandens, vagystės, apiplėšimo, trečiųjų asmenų padarytos žalos, dėl kurios apdraustasis būtinai privalo likti namie. Apdraustojo šeimos nariai nelaikomi trečiaisiais asmenimis;
  • dėl automobilio, taksi, autobuso ir t. t. avarijos apdraustajam vykstant į renginį.

Skaityti daugiau