Draudimo bendrovė „If“ atidarė tarptautinį IT kompetencijų centrą Lietuvoje

„If“ stiprina savo pozicijas technologių srityje ir plečia IT bendruomenę Lietuvoje. Tai dar vienas didžiausios Šiaurės Europoje veikiančios ne gyvybės draudimo bendrovės IT plėtros žingsnis Baltijos šalyse. Įmonėje dirba daugiau nei 1 000 IT profesionalų, iš kurių 380 veikia Baltijos šalyse, didžioji dalis – Latvijoje. Artimiausiu metu Lietuvos biure planuojama 50 proc. padidinti IT darbuotojų skaičių.

Akivaizdu, kad technologijų proveržis lemia ryškius pokyčius įvairiose verslo šakose. Sulig naujomis technologijomis ir draudimo sektoriuje vyko nuolatinė transformacija – tai leido pagerinti veiklos kokybę, tobulinti produktus ir automatizuoti procesus. Todėl šių dienų kontekste, siekiant užtikrinti kokybiškų ir inovatyvių draudimo paslaugų pasiūlą, verslo ir IT sinergija yra būtina.

„IT biuro plėtra Lietuvoje – svarbus etapas, stiprinantis mūsų technologines kompetencijas ne tik Baltijos šalyse, bet ir visoje „If“ grupėje. Tikime, kad glaudus verslo ir technologijų bendradarbiavimas leis priimti greitesnius į technologijas orientuotus sprendimus, kad galėtume pasiūlyti geriausias draudimo paslaugas“, – sako Kjell Rune Tveita, „If“ IT ir grupės paslaugų vadovas, valdybos narys.

Stiprios IT kompetencijos yra svarbi bet kurio verslo ateities sąlyga. Šiandien, kai duomenys dažniausiai saugomi ir tvarkomi skaitmenine forma, kai technologijos apibrėžia mūsų darbo ir veiklos būdą, verslas turi būti lankstus ir siūlyti naujus produktus bei paslaugas, kurie būtų kuo paprastesni ir efektyvesni. Draudimo verslas šiame kontekste nėra išimtis – tam tikru atžvilgiu jis turi tapti ir IT bendrove, kad galėtų prisitaikyti prie besikeičiančių klientų poreikių ir užtikrinti paslaugų konkurencingumą.

Jānis Kesteris, „If“ Baltijos šalių IT vadovas, priduria: „Nuosekliai stipriname kompetencijas technologijų srityje Baltijos šalyse, ir Lietuva nėra išimtis. Iki šiol esame subūrę stiprią duomenų ekspertų iš Lietuvos bendruomenę, atliekančią svarbų vaidmenį „If“ tampant tikrai duomenimis grįsta įmone. Džiaugiamės žengdami dar vieną žingsnį plėtros ir augimo link.“

Lietuvoje artimiausiu metu „If“ planuoja plėsti IT bendruomenę 50 proc., kurią papildys kokybės užtikrinimo specialistai, .NET programuotojai, RPA sprendimų vystytojai, tapatybės prieigos valdymo (IAM) ekspertai, testuotojai bei duomenų analitikos ekspertai, sukaupę patirties didžiųjų duomenų, dirbtinio intelekto ar mašininio mokymosi (machine learning) srityse.

Pasak „If“ Lietuvoje vadovės ir valdybos narės Žanetos Stankevičienės, dėmesys technologijoms yra vienas „If“ prioritetų. „Draudimo verslas yra kompleksiškas ir sykiu nuolat kintantis kartu su inovacijų proveržiu. Siekdami verslo pažangos mes tobuliname ir paprastiname verslo procesus, investuojame į skaitmeninius klientų aptarnavimo kanalus. Neabejoju, kad šis plėtros žingsnis dar labiau sustiprins mūsų strateginę kryptį rūpintis klientais ir būti šalia jų“, – teigia Ž. Stankevičienė.

Baltijos šalių IT padalinys šiuo metu jau sudaro 35 proc. visų „If“ grupės IT specialistų ir veikia įvairiose srityse – sprendimų kūrimo, testavimo, infrastruktūros priežiūros ir stebėsenos, saugumo sprendimų kūrimo, vartotojo patirties (UX) ir kitose, kad užtikrintų geriausius sprendimus Skandinavijos ir Baltijos šalių klientams, taip pat komfortišką ir išmanią darbo aplinką „If“ darbuotojams.