Prie draudimo bendrovės „If“ vadovų komandos jungiasi Ramunė Šabanienė

Ne gyvybės draudimo bendrovė „If“ stiprina vadovų komandą. Prie Baltijos šalyse veikiančios bendrovės prisijungė pokyčių ir duomenų valdymo ekspertė iš Lietuvos Ramunė Šabanienė – ji tapo naujai įkurto duomenų padalinio vadove.

Naujasis padalinys bus atsakingas už duomenų valdymo strategijos kūrimą ir įgyvendinimą, skatins iniciatyvas, kuriančias išmatuojamą pridėtinę vertę, ir prisidės prie siekio tapti pirmaujančia duomenimis grįsta draudimo bendrove Baltijos šalyse. Prieš prisijungdama prie „If“, R. Šabanienė ėjo bendrovės „Telia Suomija“ duomenų strategijos direktorės ir bendrovės „Telia Lietuva“ duomenų mokslo, dirbtinio intelekto ir analitikos vadovės pareigas.

„Džiaugiuosi, kad vis daugiau Lietuvos, Latvijos ir Estijos organizacijų investuoja į duomenų sritį ir vertina duomenimis ir faktais grįsto valdymo principų naudą. Tikiu, jog dar didesnis dėmesys duomenų valdymui, kaip vienam svarbiausių bendrovės turtų, užtikrins „If“ ambicingų tikslų įgyvendinimą skaitmenizacijos ir klientų patirties gerinimo srityse“, – sako R. Šabanienė.

Pasak „If“ valdybos narės ir vadovės Lietuvoje Žanetos Stankevičienės, duomenų vadovo pozicijos sukūrimas yra reikšmingas žingsnis nuosekliai įgyvendinant strategiškai svarbią duomenų analizės, modeliavimo ir inovacijų kryptį tiek Baltijos šalyse, tiek visoje „If“ grupėje, tobulinant išmanius draudimo sprendimus žmonėms ir įmonėms.

„Džiaugiamės, kad prie mūsų komandos prisijungė ambicinga savo srities ekspertė Ramunė. Esu įsitikinusi, kad jos patirtis sustiprins mūsų kompetenciją duomenų analitikos srityje, padės suburti stiprią analitikų bendruomenę, o duomenimis grįstos organizacijos kūrimas leis toliau gerinti mūsų klientų patirtį“, – sako Ž. Stankevičienė.

R. Šabanienė turi daugiau nei 15 metų patirties pokyčių valdyme, burti efektyviai veikiančias komandas, vesti įmones skaitmeninės inovacijos augimo keliu, pasitelkdama didžiuosius duomenis, platų statistinio modeliavimo, mašininio mokymosi, dirbtinio intelekto metodų spektrą.

Skaityti daugiau