Kelionės draudimas pandemijos situacijai

Draudimo bendrovė „If“ pristato naujovę – išplėstinį kelionės išlaidų draudimą. Turintiems šią apsaugą, bendrovė atlygins nuostolius dėl atšauktos kelionės į šalį, kur Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija vykti nerekomenduoja, kai bus atšauktas kelionės reisas, viešas renginys ar verslo susitikimas. Tai plačiausia tokio tipo apsauga Lietuvos rinkoje.

Draudimo išmoka priklausys net ir tokiais atvejais, jei kelionė bus atšaukta dėl pandemijos ar ligų protrūkių, terorizmo, masinių neramumų ar kitokių panašių viešosios tvarkos pažeidimų, stichinių nelaimių, epidemijos, karinio konflikto.

„Šiandien dauguma mūsų pratinamės prie naujų keliavimo įpročių, atidžiau vertiname kelionės poreikį. Mūsų, kaip draudimo bendrovės, pareiga – prisitaikyti prie kintančios aplinkos. Norėdami suteikti klientams daugiau saugumo ir ramybės, praplėtėme kelionės draudimo apsaugą, kad planuodami keliones ar per išvyką jie patirtų kuo mažiau rūpesčių ir neužtikrintumo“, – sako Lina Aidukevičienė, draudimo bendrovės „If“ asmens draudimo produkto vadovė.

Naujas produktas apsaugos ir nuo itin dažno šių dienų reiškinio – atšauktų lėktuvo, autobuso, traukinio ar laivo reisų. Net jei nemalonumų kils dėl streiko, patirtus nuostolius bus galima susigrąžinti.

Pasak L. Aidukevičienės, išplėstinis kelionės išlaidų draudimas aktualus planuojantiems vykti į sporto, kultūros renginius užsienyje, verslo konferencijas ir panašiais atvejais. „Jei renginiai bus atšaukti ir išvyka neteks prasmės, kelionės nuostolius kompensuosime“, – pabrėžia „If“ atstovė.

Naują kelionių draudimo riziką galima apsidrausti internetu, pasirinkus apsaugą – išplėstinį kelionės išlaidų draudimą. 

Situacijos, kada draudimas galioja.