Darbiniai kompiuteriai saugūs net ir dirbant iš namų

Paskelbus karantiną daugelis įmonių veiklą vykdo nuotoliniu būdu ir suteikia darbuotojams galimybę dirbti iš namų. Esant šiai situacijai darbuotojai persikėlė į namų biurus su visa technine įranga, bet tinkamą jos priežiūrą dirbant namų sąlygomis ne visada lengva užtikrinti, o neatsargus elgesys gali sukelti nemažai problemų ir finansinių nuostolių. Gera žinia darbdaviams, jog šiuo laikotarpiu draudimo apsauga galioja ir darbuotojų namuose.

Pasak draudimo bendrovės „If“ įmonių turto produkto vadovo Sauliaus Baranausko, statistika rodo, kad kas dešimta įmonių turto draudimo žala susijusi su biuro įranga.

„Jau dabar neabejojame, kad šiomis aplinkybėmis fiksuosime daugiau žalų įvairiam turtui, o dažniausiai – kompiuterinei įrangai. Žmonės namų biuruose dirba kitokiomis sąlygomis nei įprastai. Neretai valgoma ar geriama šalia kompiuterio, kai kuriuos įrenginius gali netyčia apgadinti vaikai ar augintiniai. Dėl šios priežasties sulaukiame nerimaujančių įmonių vadovų užklausų, ar draudimas dengs tokius nuostolius.  Reaguodami į susiklosčiusią situaciją, šiuo laikotarpiu be jokio papildomo mokesčio suteikiame platesnę  įmonių turto draudimo apsaugą mūsų apdraustai biuro ir kompiuterinei įrangai, kad žmonės nesukdami galvos galėtų dirbti iš namų“, –  sako Saulius Baranauskas.

Šis draudimo vietos išplėtimas galioja iki oficialaus karantino panaikinimo visiems esamiems ir naujiems „If“ klientams.

Sužinokite daugiau.