„If“ draudimas pasiūlė pigesnį telefonų draudimą

Nuo šiol bus galima apdrausti ne tik operatorių salonuose įsigytus telefonus, bet ir iš užsienio atsisiųstus ar elektronikos prekių parduotuvėse pirktus išmaniuosius įrenginius. Šią naują telefonų draudimo paslaugą nuo rugsėjo pradėjo teikti draudimo bendrovė „If“.

„Išmaniųjų telefonų draudimas yra aktuali paslauga, nes įrenginiai – brangūs, o rizika juos prarasti ar sugadinti labai didelė. Vis dėlto, iki šiol buvo galima apdrausti tik mobiliojo ryšio operatorių salonuose ar kai kuriose elektronikos prekių parduotuvėse įsigyjamus telefonus. Nuo šiol šia paslauga galės pasinaudoti kur kas daugiau žmonių, taip pat atsiras alternatyva telefonų pardavėjų siūlomam draudimui“, – sako Tomas Sinkevičius, „If“ privataus turto draudimo produkto vadovas.

„If“ siūlys telefonų draudimą nepriklausomai nuo įrenginio įsigijimo vietos. Tai reiškia, kad bus galima apdrausti ir užsienio internetinėse parduotuvėse pirktus išmaniuosius. Svarbu, kad draudžiamas telefonas būtų naujas, o nuo įsigijimo ar jo parsisiuntimo dienos būtų praėjusios ne daugiau kaip dvi savaitės. Tiesa, kol kas bus draudžiami ne visų modelių įrenginiai, tačiau ateityje telefonų sąrašas, kuriems bus siūloma ši paslauga, ilgės.

Žadama, kad naujoji paslauga daugumos modelių telefonams bus pigesnė, nei siūloma mobiliojo ryšio operatorių.

„Kadangi paslaugą siūlome įsigyti tiesiogiai be jokių tarpininkų, ji bus pigesnė. Planuojame, kad daugumos populiariausių modelių telefonų draudimas pas mus kainuos apie 10–15 proc. mažiau, išskyrus kelis modelius, kuriuos labai brangu remontuoti“, – sako T. Sinkevičius.

Naujasis „If“ telefonų draudimas kompensuos nuostolius, jei išmanusis bus pavogtas, netyčia sudaužytas, aplietas ar atsitiks kitas netikėtas įvykis.

Vieni dažniausių įvykių – dūžiai ir vagystės iš vaikų

Draudimo bendrovės „If“ duomenimis, dažniausios telefonų žalos – ekranų dūžiai. „Statistika rodo, kad nukenčia vienas iš penkių apdraustų įrenginių, o didžiąją dalį žalų sudaro ekranų dūžiai. Priklausomai nuo modelio ir sugadinimo dydžio, sudužusius telefonus tenka remontuoti arba keisti naujais“, – sako T. Sinkevičius.

Draudimo bendrovės atstovas taip pat priduria, kad pasitaiko atvejų, kai telefonai pavagiami iš vaikų: „Telefonus tiesiog atima iš rankų ar pavagia iš užrakintų spintelių, drabužinių. Tai ypač aktualu šiuo metų laiku, kai vaikai pradeda eiti į mokyklas.“

Iki šiol „If“ telefonus draudė kartu su būsto draudimu ir per šiemet jau kompensavo daugiau kaip 100 tūkst. eurų nuostolių dėl šių ir panašių išmaniųjų įrenginių gedimų bei praradimų.

Daugiau apie telefonų draudimą