„If“ devynių mėnesių rezultatas – 10,7 proc. augimas

Draudimo bendrovė „If“ Lietuvoje per devynis 2015 m. mėnesius pasirašė 22,7 mln. eurų įmokų – tai 10,7 proc. daugiau nei praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu, kai jų suma siekė 20,5 mln. eurų. Per šį laikotarpį didžiausią pasirašytų įmokų portfelio dalį „If“ Lietuvoje sudarė transporto ir turto draudimas, sparčiausiai augo analogų rinkoje neturintis sveikatos draudimas.

​Draudimo bendrovės „If“ Lietuvoje direktorė, valdybos narė Žaneta Stankevičienė komentuoja, kad stabilų augimą užtikrina ne sėkmė, bet nuosekliai įgyvendinama „If“ strategija.

„Stebėdami ir analizuodami situaciją rinkoje nuolat įgyvendiname įvairias iniciatyvas klientų aptarnavimui gerinti, savo pažadui „Mes Tau padėsime. Viskas bus gerai“ tesėti ir tvariam verslo augimui užtikrinti. Džiaugiuosi, kad nuosekliai laikydamiesi strateginių krypčių per devynis šių metų mėnesius augome sparčiau nei šalies draudimo rinka“, – teigia „If“ vadovė Žaneta Stankevičienė.

Draudimo bendrovės „If P&C Insurance AS“, veikiančios Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje bendra pasirašytų įmokų suma augo 7,7 proc. ir sausio–rugsėjo mėnesiais buvo 101 mln. eurų, palyginti su 93,8 mln. eurų per tą patį praėjusių metų laikotarpį. „If“ grupės techninis 2015 m. devynių mėnesių rezultatas – 4,495 mln. Švedijos kronų, palyginti su 3,987 mln. Švedijos kronų per tą patį laikotarpį 2014-aisiais.

„If“ yra pirmaujanti ne gyvybės draudimo bendrovė Skandinavijoje ir Baltijos šalyse, turinti daugiau nei 3,6 mln. klientų. „If“ priklauso Suomijos „Sampo“ grupei, vienai didžiausių finansų įstaigų Šiaurės Europoje.