Gera žinia šunų augintojams – visapusis šuns draudimas

Draudimo bendrovė „If“ pristato naujovę – šuns draudimą, kuriuo galima apdrausti savo augintinius gydymo išlaidų, gyvybės, dingimo ar vagystės ir civilinės atsakomybės draudimu. Šis draudimas atlygina ne tik šuns gydymo išlaidas ligos ar traumos atveju, bet ir nuostolius šuniui dingus ar mirus, o taip pat kitiems asmenims ar jų turtui padarytus nuostolius. Tai plačiausia rinkoje siūloma šuns apsauga Lietuvoje.

​„Augintinių draudimas yra labai populiarus Skandinavijoje, kur apdraudžiama beveik pusė visų registruotų šunų. Taip pat ir Estijoje, kur „If“ yra apdraudęs jau kelis tūkstančius šunų ir šis skaičius kasdien auga. Jaučiame šio draudimo produkto poreikį ir Lietuvoje, nes vis daugiau žmonių įsigyja brangesnius veislinius šunis, labiau rūpinasi tinkama jų priežiūra“, – sako „If“ Privataus turto draudimo produkto vadovas Tomas Sinkevičius.

Šiuo produktu draudžiami ne tik veisliniai, bet ir nekilmingi augintiniai nuo 6 mėnesių iki 7 metų amžiaus, pagrindinė sąlyga – šuo turi būti registruotas. Turint šią apsaugą, kompensuojamos gydimo išlaidos gali siekti iki 500 eurų vienos ligos gydimui. Jei augintinis sukelia nuostolių aplinkiniams – atlyginami nuostoliai iki 3000 eurų. Įmoka vienam augintiniui yra nuo 64 eurų per metus, priklausomai nuo šuns veislės ir amžiaus.

Produkto vadovas Tomas Sinkevičius, pristatydamas naują produktą sako, kad iki šiol tokia plati draudimo apsauga augintiniams Lietuvoje dar nebuvo siūloma. „Apdraudžiame šunis ne tik didžiausią paklausą turinčiu gydymo išlaidų draudimu, kuomet atlyginamos šuns gydymo išlaidos ligos ar traumos atveju, bet ir gyvybės draudimu, dingimo ar vagystės draudimu ir civilinės atsakomybės draudimu. Pastarasis itin aktualus šunų savininkams, nes atlygina aplinkiniams žmonėms ar jų turtui padarytus nuostolius, pavyzdžiui, jei šuo sukelia eismo įvykį ar nuskriaudžia kaimynų katę“.

Daugiau informacijos apie šuns draudimą.