Dovanojate brangų išmanųjį? Neslėpkite čekio

Nerodyti dovanos kainos – gero tono ženklas, tačiau brangius prietaisus įteikdami be pirkimo dokumentų artimajam galite sukelti rūpesčių. Tokios nuomonės laikosi draudimo bendrovės „If“ privataus turto draudimo vadovas Tomas Sinkevičius.

„Suprantame, kad savo meilės artimajam nenorite įvertinti pinigų suma, tačiau tuomet patys saugokite prietaiso pirkimo dokumentus, įskaitant kasos kvitą, nes kitaip negalios garantija, nebus galima pasinaudoti papildoma draudimo apsauga“, – pataria specialistas.

Draudimo bendrovė „If“ dažnai susiduria su dovanotos technikos be pirkimo dokumentų problema, o ji smarkiai paaštrėja po didžiųjų metų švenčių – Kalėdų ir Naujųjų metų. Žmonės kreipiasi, norėdami apdrausti savo išmaniuosius prietaisus, ir tik tada sužino, kad draudimui reikalingas pirkimo dokumentas.

„Pirkimo dokumentai pravers ne tik norint įsigyti prietaisų draudimą, tačiau ir nutikus žalai, kai turimas namų turto draudimas. Pavyzdžiui, jeigu iš jūsų buvo pavogtas išmanusis telefonas ar nukentėjo planšetė, tačiau negalite pateikti šio daikto dokumentų, gali kilti sunkumų nustatant draudimo išmokos dydį“, – sako T. Sinkevičius.

„If“ draudimo specialistai rekomenduoja saugoti visų prietaisų pirkimo dokumentus, taip pat pataria pasidaryti elektronines jų kopijas bei daiktų nuotraukas, kurias būtų galima laikyti ne prie fizinių dokumentų. Taip būtų saugomi įrodymai apie jūsų turimus daiktus ir jų vertę.

„Patariu pirkimo čekius fotografuoti – taip jų tikrai nepamesite, taip pat išvengsite bėdų, jei čekis išbluktų. Esame matę atvejų, kai ilgai saugoti jie tampa neįskaitomi“, – teigia T. Sinkevičius.

Šiais metais dėl nuostolių kilnojamajam turtui draudimo bendrovė „If“ Lietuvos gyventojams išmokėjo 360 tūkst. eurų.​