Draudimo bendrovė „If“ pernai uždirbo 20 mln. eurų pelno

Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje veikianti draudimo bendrovė „If P&C Insurance AS“ 2015-aisiais uždirbo 20 mln. eurų pelno, arba 18 proc. daugiau nei 2014 m., kai pelnas siekė 17 mln. eurų.

Bendra pasirašytų įmokų suma Baltijos rinkoje paaugo 8,6 proc. ir pernai buvo 133,2 mln. eurų, palyginti su 122,6 mln. eurų 2014 m.

„Praėję metai buvo kupini permainų Baltijos šalių draudimo rinkoje. Keitėsi kai kurių konkurentų akcininkų struktūra, vyko ir tebevyksta bendrovių susijungimai. Dėl to pastebime, kad sumažėjo draudimo rinkos pelningumas. Atsižvelgdamas į šiuos veiksnius didžiuojuosi, jog išlikome disciplinuoti, orientuoti į tikslą ir dar vienus metus užbaigėme sėkmingai. Džiaugiamės didesniu nei 10 proc. augimu Lietuvoje“, – komentuoja „If P&C Insurance AS“ vadovas, valdybos pirmininkas Baltijos šalyse Andris Morozovas.

Lietuvoje pasirašytų įmokų suma 2015-aisiais padidėjo 12,2 proc. ir buvo 30,4 mln. eurų, palyginti su 27,1 mln. eurų prieš metus.

„If“ Lietuvoje direktorė, valdybos narė Žaneta Stankevičienė komentuoja, kad didesnį nei rinkos „If“ Lietuvoje augimą 2015 m. lėmė pasirinkta strategija, kurioje dėmesys sutelktas į disciplinuotą rizikų valdymą, veiklos efektyvumą ir vertės klientams kūrimą. Taip pat prisidėjo palankios oro sąlygos ir gerėjanti ekonomikos padėtis.

„Praėjusiais metais rinkai pristatėme šuns draudimo produktą, siūlantį plačiausią augintinio apsaugą visoje Lietuvoje, išplėtėme sveikatos draudimo partnerių tinklą iki 1150 sveikatos įstaigų, kuriose galima atsiskaityti sveikatos kortele. Ypač didžiuojamės nuolat augančiu klientų pasitenkinimu mūsų žalų reguliavimo kokybe – daugiau nei 94 proc. klientų „If“ žalų reguliavimą vertina gerai arba labai gerai“, – sako Ž. Stankevičienė.

Vadovės teigimu, šiais metais išskirtinis dėmesys bus skiriamas klientų patirčiai gerinti ir tvariai plėtrai. Tai mūsų bendrovės pamatas ir stabilaus augimo garantas ateityje.

„If“ grupės techninis 2015 m. rezultatas – 5.753 MSEK, palyginti su 5.352 MSEK 2014-aisiais. „If“ yra pirmaujanti ne gyvybės draudimo bendrovė Skandinavijoje ir Baltijos šalyse, turinti daugiau nei 3,6 mln. klientų. „If“ priklauso Suomijos „Sampo“ grupei, vienai didžiausių finansų institucijų Šiaurės Europoje. ​