Kaip elgtis jeigu apgadinote automobilį duobėje

Pavasarį žymiai padaugėja žalų dėl automobilių apgadinimo duobėse šalies keliuose ir gatvėse. Jei ir Jums nepavyko aplenkti duobės, keletas patarimų dėl žalos atlyginimo procedūros.

  • Jeigu važiavote laikydamiesi kelių eismo taisyklių ir nepažymėtoje duobėje stipriai apgadinote savo automobilį, kaltė dėl tokio įvykio gali būti pripažinta kelią administruojančiai įmonei ar kelio savininkui - savivaldybei.
  • Atsitikus tokiam įvykiui, skambinkite bendruoju pagalbos telefonu ir kvieskite policiją užfiksuoti įvykį bei nustatyti jo kaltininką. Patys fiksuokite įvykio detales nufotografuodami jo vietą bei automobilio apgadinimus.
  • Jei esate apsidraudę kasko draudimu, draudimo bendrovė pareikš pretenzijas dėl nuostolių atlyginimo kelią administruojančiai įmonei ar savivaldybei, tokiu atveju nuostoliai Jums bus atlyginti be franšizės.
  • Jeigu esate apsidraudę tik privalomuoju draudimu, galite patys pareikšti pretenzijas kelią administruojančiai įmonei arba savivaldybei bei teisiniu būdu bandyti išsiieškoti patirtus nuostolius.