„if“ pirmoji rinkoje didina privalomojo draudimo apsaugą

"If" didina privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo apsaugą. Nuo kovo 29 d. šiuo draudimu apsidraudusiems vairuotojams, jei jie taptų eismo įvykio kaltininkais, bendrovė nukentėjusiai šaliai tiek turtinę, tiek neturtinę žalą atlygins dvigubai didesnėmis draudimo sumomis, nei yra numatyta dabar. Pagal įstatymą privalomojo draudimo sumas šalies draudimo bendrovės turės padvigubinti tik nuo šių metų birželio.

"Pastebime, kad atvejų, kai privalomojo draudimo sumos eismo įvykio nustoliams atlyginti nepakanka, pasitaiko vis dažniau, ypač kalbant apie neturtinės žalos atlyginimą, todėl nusprendėme nelaukti įstatyme numatyto termino ir pradėjome jau dabar taikyti jo nuostatas", – sako "If" transporto priemonių civilinės atsakomybės draudimo produkto vadovas Aleksas Nečajevas.

Dvigubai didesnis nuostolių dėl padarytos turtinės, asmens ar neturtinės žalos atlyginimas pradės galioti iš karto pasirašius sutartį. Jeigu per eismo įvykį nukentėjusiam asmeniui reikėtų kompensuoti neturtinę žalą, "If" maksimaliai kompensuotų iki 17 tūkst. litų sumą, o turtinei žalai atlyginti nuo šiol bus numatytas net 3,45 mln. litų limitas.

"Nuo šiol atsitikus didesniam įvykiui, klientui beveik niekada nereikės iš savo kišenės papildomai atlyginti žalos nukentėjusiems įvykio dalyviams, nes kompensuosime žymiai didesnę nuostolių sumą.  Be to, savo klientams visada stengiamės pasiūlyti ir papildomų garantijų. Jau kelerius metus privalomojo draudimo klientams suteikiame galimybę nemokamai pasinaudoti paprastai brangiai atsieinančia nebevažiuojančio automobilio transportavimo iš įvykio vietos paslauga", – teigia A. Nečajevas.

"If" privalomojo draudimo klientai neretai naudojasi šia dažniausiai tik kasko draudimui būdinga paslauga – nemokamu automobilio transportavimu po patirto įvykio. "Svarbu ir tai, kad mūsų bendrovė neriboja, kiek kartų šia paslauga Lietuvoje galima pasinaudoti", – pabrėžia draudimo ekspertas.