Pirmieji žiemos įvykiai

Draudimo bendrovės "If" Transporto žalų departamento vadovo Ernesto Goliančik teigimu, ženkliai padaugėjo pranešimų apie patirtas žalas trumpuoju telefono numeriu. Šių skambučių skaičius po savaitgalio išaugo 30 proc.

Pasak eksperto, užregistruota įvairių pranešimų: skambinama ne vien dėl patirtų eismo įvykių, bet ir dėl neužsivedančio variklio ar kitų šalčio sukeltų automobilio gedimų - į bendrovę kreipiasi Kasko draudimo papildomą paslaugą "Pagalba kelyje" pasirinkę asmenys, kuriems priklauso techninė pagalba tokiais atvejais.

Staigiai nukritus temperatūrai akimirksniu pastebimi automobilių trūkumai, tokie kaip silpna elektros srovė dėl pasenusio ar susidėvėjusio akumuliatoriaus, netvarkingos elektros įkrovimo sistemos, dyzelinio kuro padavimo ar kuro uždegimo sistemos nepriežiūros.

Siekiant užtikrinti eismo saugumą, prieš pradedant važiuoti vairuotojams patartina atlikti šiuos pagrindinius veiksmus: nusivalyti sniegą nuo langų žibintų ir veidrodėlių, įsijungti šviesas, nepamiršti pasirūpinti neužšalančiu langų apiplovimo skysčiu ir, aišku, atsargiai vairuoti.