Nuostolių atlyginimas „Lietuvos dujoms“

"If" išmokėjo 426 tūkst. litų draudimo išmoką akcinei bendrovei "Lietuvos dujos" dėl praėjusių metų spalį magistraliniame dujotiekyje Vilnius – Panevėžys – Ryga įvykusios avarijos. Tai viena didesnių pastarojo meto draudimo išmokų Lietuvoje.

"Kalbant apie tokio pobūdžio nelaimes, galima sakyti, kad kiekvienas kartas būna "pirmas", todėl kiekvieną kartą padarinių likvidavimas, žalos sureguliavimas ir veiklos atnaujinimas reikalauja nemažai abiejų pusių - draudiko ir nukentėjusios pusės pastangų: betarpiško bendradarbiavimo, pasitikėjimo ir individualaus požiūrio. Šiuo konkrečiu atveju vyravo bendradarbiavimo atmosfera, todėl įvykis buvo sureguliuotas bei nuostoliai kompensuoti pakankamai operatyviai", - sako bendrovės "If" žalų centro vadovas Audrius Smaliukas.

"Draudimo partneriams neturime jokių priekaištų, jie savo darbą atliko profesionaliai. Žala atlyginta pakankamai greitai, o išmokėta draudimo išmoka yra teisinga", - sako AB "Lietuvos dujos" Pirkimų skyriaus viršininkas Vidas Macys.

Dujotiekio avarija įvyko 2009 m. spalio 24 d. rytą, jos metu suiro dujotiekio atkarpa, išsiveržusios dujos užsiliepsnojo, tačiau žmonės nenukentėjo, žala gamtai nedidelė. Dujų tiekimas gyventojams ar pramonės įmonėms sustabdytas nebuvo, o dujotiekio remonto darbai buvo baigti lapkričio 10 d.