nukentėjo nuo potvynio

"If" jau išmokėjo per 50 tūkts. litų avansu nukentėjusioms nuo potvynio šeimoms. Iš viso bendrovė Lietuvoje jau užfiksavo per 30 įvykių, kai nuostolius sukėlė patvinęs upių vanduo, ir skaičiuoja, kad iš viso klientams bus išmokėta mažiausiai 300.000 Lt kompensacijų.

Kadangi savaitgalį prognozuojamas potvynio pikas, manoma, kad ir įvykių skaičius, ir nuostolių suma išaugs dar mažiausiai dvigubai.

"Norime perspėti gyventojus, kad potvynis dar neišsikvėpė, todėl gyvenantiems šalia upių patariame imtis priemonių turtui apsaugoti. Iš nukentėjusiųjų girdime, kad žmonėms trūko informacijos, kaip gelbėtis nuo potvynio, dažnai jie apskritai nebuvo perspėti, jog vanduo gali pasiekti jų gyvenamąją vietą," - sako draudimo bendrovės "If" Žalų centro direktorius Audrius Smaliukas.

Anot A.Smaliuko, sumažinti potvynio žalą galima ir visai paprastai - užtenka pernešti vertingiausius daiktus į antrą namo aukštą, iš pavojaus zonos išvaryti transporto priemones, žemės ūkio techniką bei gyvulius.

Draudikai įspėja žmones nerizikuoti gyvybėmis, todėl gyvenantiems pavojaus zonose patariama išjungti elektros tiekimą ir laikinai palikti namus.