„If“ rinkai pateikė naujovę – papildomas paslaugas prie privalomojo draudimo

"If", artėjant pavasariniam draudimosi privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu (TPVCAD) pikui, rinkai pateikė naujovę: nuo šiol senesnių automobilių savininkai bendrovėje besidraudžiantys privalomuoju draudimu turės galimybę papildomai įsigyti iki šiol tik KASKO draudimui būdingas paslaugas: automobilio vagystės ir avarijos rizikos draudimą.

Automobilio vagystės draudimas, bendrovėje besidraudžiantiems Privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu papildomai kainuos 90 litų, o avarijos atitinkamai nuo 300 litų metams.

"Šios naujovės skirtoms tiems vairuotojams, kurie vairuoja jau nebe naujus nebrangius automobilius ir dėl finansinių priežasčių iki šiol draudėsi tik privalomuoju draudimu. Nuo šiol bus galima iš KASKO draudimo produkto pasirinkti svarbiausias jo dalis ir taip taupiai įsigyti platesnę apsaugą savo automobiliui," - sako draudimo bendrovės "If" transporto priemonių draudimo produktų vadovas Danas Dilys.

Tai, kad nuo šiol privalomojo draudėjams bus galima draustis atskirai tik nuo vagystės yra naujovė šalies draudimo rinkoje. Iki šiol buvo galima atskirai apsidrausti tik nuo avarijos.

"Vasario mėnesį atlikome nesidraudžiančių KASKO vairuotojų nuomonės tyrimą, kuris atskleidė, kad net 20 proc. respondentų, vagystės riziką laiko jiems aktualesne ir mielai draustųsi tik nuo šios nelaimės. Reaguodami į išreikštą poreikį, pasiūlėme savo klientams tokią galimybę," – sako D.Dilys.

Pasak jo, apklausa taip pat atskleidė, kad daugiau nei pusei (56 proc.) KASKO draudimu nesinaudojančių vairuotojų šio draudimo kaina yra pagrindinė kliūtis juo pasinaudoti. Todėl manoma, kad suteikus galimybę mažomis kainomis gauti į KASKO draudimą panašią apsaugą, vairuotojai dažniau rinksis ne vien privalomąjį draudimą.

Įsigyti vagystės rizikos draudimą galės privatūs klientai, vairuojantys 1990 – 2002 metais pagamintus automobilius, kurių rinkos vertė neviršija 20 tūkst. litų.

Įsigyti papildomą avarijos draudimą galės ir privatūs, ir verslo klientai. Ši draudimo sąlyga užtikrins nuostolių atlyginimą avarijos kaltininkui. Tačiau skirtingai nuo įprasto KASKO draudimo nuostoliai nebus kompensuojami, jeigu automobilis bus apgadintas tokiose situacijose, kada nėra kito eismo įvykio dalyvio arba žalos automobiliui sukėlėjas yra nežinomas pvz. įvažiavus į griovį arba suradus subraižytą automobilį prie prekybos centro.