„If“ kompensuos žalą dėl nuvirtusių stelažų

"If" išmokėjo UAB "Srava" beveik 430 tūkst. Lt sumą kaip žalos atlyginimą dėl šių metų balandžio 18 d. bendrovės sandėlyje nuvirtusių stelažų ir sugadintų prekių: plytelių, statybinių mišinių ir kitų apdailos medžiagų.

"Pirmą kartą susidūrėme su tokio didelio masto nuostoliais, todėl tikėjomės daug sudėtingesnio žalos reguliavimo ir kompensavimo proceso. Tai, kad nuostoliai mums buvo pilnai kompensuoti praėjus mažiau nei mėnesiui nuo įvykio, padėjo labai greitai atnaujinti sutrikdytą įmonės veiklą," – sako UAB "Srava" direktorius Robertas Draskinis.

Nelaimė bendrovės sandėlyje įvyko, kaip nustatyta, neatlaikius atraminei stelažų konstrukcijos daliai. Dėl to krito stelažas ir paskui save nuvertė kitus stelažus, kuriuose buvo sandėliuojamos prekės. Dėl sugadintų prekių specifikos vien patalpų išvalymas po avarijos kainavo virš 20 tūkst. Lt.

"Mūsų klientai UAB "Srava" tiek Juos atstovaujantis draudimo brokerio "MARSH Lietuva" kolektyvas profesionaliai reagavo į įvykį, stengėsi, kad sukelta žala būtų kuo mažesnė. Kadangi vyravo bendradarbiavimo atmosfera, laiku buvo gauti reikalingi dokumentai ir įvykdyti kiti formalumai, nuostolius, atsižvelgiant į jų dydį, pavyko kompensuoti per trumpą laiką“, – sako draudimo bendrovės "If" Žalų centro vadovas Audrius Smaliukas.