Dėl gaisro kelte „if“ avansu sumokės 3 mln. litų

Viena ne gyvybės draudimo lyderių Baltijos šalyse draudimo bendrovė "If" spalio 15 d. penktadienį, išmokėjo 0,6 mln. litų UAB "Vlantana", kuri dėl gaisro kelte "Lisco Gloria" prarado 38 sunkiojo transporto priemones. Iš viso dėl šios nelaimės vien avansiniams mokėjimas skirs 3 mln. litų, kurių didžioji dalis bus išmokėta jau šią savaitę.

"Nelaimės mastas tikrai didelis. Mūsų bendrovės klientų nuostolis viršija 6,68 mln. litų, sunaikinta dešimtys vilkikų ir priekabų. Siekdami padėti vežėjams kaip galima greičiau atkurti nutrūkusį verslą, nelaukdami, kol paaiškės gaisro aplinkybės, pradėjome mokėti avansines išmokas," – sako "If" transporto žalų departamento vadovas Ernest Goliančik.

Jo teigimu, "If" savo standartinėse transporto priemonių Kasko draudimo taisyklėse nėra numačiusi išlygos, kad draudimas negalioja transporto priemonei esant laive, todėl vežėjai gali būti ramūs, kad nuostoliai dėl sunaikintų vilkikų ir priekabų bus kompensuoti.

Iš viso "If" registravo 53 sunaikintas transporto priemones ir 3 apdraustus krovinius. Didžioji dalis sudegusio turto priklauso lizingo bendrovėms, kita dalis - vežėjų nuosavybė. Per gaisrą kelte "Lisco Gloria" nukentėjo ir vienas privatus bendrovės klientas, jam dėl prarasto automobilio jau išmokėta 28 tūkst. Litų.