Atnaujintas kasko draudimas

Vasario 1 d. Vilnius, pirmaujanti Baltijos šalyse draudimo kompanija "If" pristato rinkai atnaujintą transporto priemonių (KASKO) draudimą. Jame tarp kitų naujovių bus ir finansinių nuostolių dėl darbo netekimo draudimo sąlyga, kuri garantuos, kad klientui praradus darbą, likusią nesumokėtos draudimo įmokos dalį už jį sumokės "If".

"Yra du signalai rodantys, kad toks draudimas žmonėms reikalingas. Pirma – tai bendra ekonominė situacija šalyje ir spartūs nedarbo augimo tempai, antra tarp draudimo bendrovių privačių klientų dažnėjantys atvejai, kai žmonės, praradę darbą, neišgali sumokėti draudimo įmokos, nors draudimas jiems išlieka labai reikalingas,"- sako "If" transporto priemonių draudimo produktų vadovas Danas Dilys.

Finansinių nuostolių dėl darbo netekimo draudimo sąlyga bus laisvai pasirenkama. Šios rizikos draudimas papildomai kainuos nuo 20 Lt.

Nuo šiol bendrovėjė "If" už 188 Lt mokestį bus galima įsigyti transporto priemonės draudimą, kuris garantuos, kad atsitikus avarijai, nereikės mokėti jokio franšizės (išskaitos) mokesčio. Daugumai populiariausių šalyje automobilių modelių ši privilegija galios ir taip pat ir vagystės atveju.

Išanalizavus draudžiamųjų įvykių statistiką ir vairuotojų atsiliepimus "If" įtraukė ir kitus automobilių draudimo patobulinimus. Nuo šiol nuostoliai draudėjui bus atlyginami, jeigu yra sugadinamos automobilio padangos, nepriklausomai nuo to ar žala padaryta tik padangoms, ar ir kitoms automobilio dalims. Draudimo apsauga bus taikoma ir automobilyje esantiems asmeniniams daiktams bei vežamiems naminiams gyvūnams, o "If" partneriai nemokamai suteiks pakaitinį automobilį netgi techninio automobilio gedimo atveju, jei automobilis servise bus priverstas užtrukti ilgiau nei vieną parą.

Kadangi nuolat daugėja įvykių, kai įstatymo nustatytos privalomojo transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimo sumos nepakanka atlyginti neturtinei (moralinei) nukentėjusių asmenų žalai kompensuoti, "If" savo KASKO draudimo produktą išplėtė ir papildomu 20 tūkts. Lt civilinės atsakomybės draudimu neturtinei žalai dengti.

"Norime sukurti tokį draudimą, kad žmogus galėtų jaustis visiškai užtikrintas dėl patirtų nuostolių kompensavimo. Todėl nuolatos tobuliname savo draudimo produktus ir kuriame sprendimus, atitinkančius klientų lūkesčius. Pavyzdžiui, netaikome franšizės mokesčio automobilių stiklams ir žibintams, sugadintiems valstybiniams numeriams ir jų rėmeliams, neribojame gelbėjimo ir trasportavimo išlaidų, įvykus nelaimei," – sako Danas Dilys.