Naujienos, 21 gruodžio 2010
Gražų žiemos vakarą Vilniuje dirbantys "If" darbuotojai kartu prieskonių, medaus, kočėlų ir miltų pagalba skleidė Kalėdų nuotaiką "If" biure. Mūsų virtuvėlė trumpam pavirto Kalėdų nuotaikos gamybos cechu! - Žiūrėk nuotraukas!

Gruodžio 21-29 dieną balsuokite už mus Šventiškiausio biuro rinkimuose!

Kalėdiniai meduoliai

Mūsų keptų meduolių receptas (dėkojame mūsų buvusiai praktikantei Ievai už nuostabų receptą ir skanias akimirkas):

Tešlai reikės:

  • 500 g miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g medaus;
  • 100 g saldžios grietinėlės sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 v.š. malto cinamono;
  • 3 v.š. vanilinio cukraus;
  • 1 a.š. imbiero miltelių;
  • 1 a.š. maltų gvazdikėlių;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių.

Glajui reikės:

  • 1 kiaušinio baltymo;
  • citrinos sulčių;
  • 200-300 g cukraus pudros.

Procesas:

  • Puode išlydome sviestą ir medų.
  • Dubenyje ištriname kiaušinius su cukrumi.
  • Į pravėsusį sviesto ir medaus mišinį pilame kiaušinių ir cukraus masę, išmaišome.
  • Dedame puodą ant garų (kitaip tariant, dedame ant puodo su verdančiu vandeniu).
  • Beriame prieskonius: cinamoną, imbiero mitelius, gvazdikėlius ir vanilinį cukrų.
  • Maišydami kaitiname mišinį ant garų apie 15 min.
  • Pravėsusią masę supilame į dubenį.
  • Pilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  • Minkome tešlą.
  • Uždengę plėvele paliekame tešlą atvėsti.
  • Kočiojame maždaug 3-5 mm storumo lakštus, spaudžiame norimų formų sausainėlius.
  • Dedame į skardą ir kepame apie 15 min 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
  • Dekoruojame plakto baltymo, citrinos sulčių ir cukraus pudros mišiniu. Konditerinį švirkštą galima pasidaryti iš kepimo popieriaus, susukant jį į kūgį.

Užburiančių skonio ir puikios nuotaikos Jums link "If" komanda!