Naujienos, 21 gruodžio 2010
Gražų žiemos vakarą Vilniuje dirbantys "If" darbuotojai kartu prieskonių, medaus, kočėlų ir miltų pagalba skleidė Kalėdų nuotaiką "If" biure. Mūsų virtuvėlė trumpam pavirto Kalėdų nuotaikos gamybos cechu! - Žiūrėk nuotraukas!
Content 1
Gruodžio 21-29 dieną balsuokite už mus Šventiškiausio biuro rinkimuose!
Kalėdiniai meduoliai
Mūsų keptų meduolių receptas (dėkojame mūsų buvusiai praktikantei Ievai už nuostabų receptą ir skanias akimirkas):
Tešlai reikės:
- 500 g miltų;
- 100 g cukraus;
- 100 g medaus;
- 100 g saldžios grietinėlės sviesto;
- 2 kiaušinių;
- 1 v.š. malto cinamono;
- 3 v.š. vanilinio cukraus;
- 1 a.š. imbiero miltelių;
- 1 a.š. maltų gvazdikėlių;
- 1,5 a.š. kepimo miltelių.
Glajui reikės:
- 1 kiaušinio baltymo;
- citrinos sulčių;
- 200-300 g cukraus pudros.
Procesas:
- Puode išlydome sviestą ir medų.
- Dubenyje ištriname kiaušinius su cukrumi.
- Į pravėsusį sviesto ir medaus mišinį pilame kiaušinių ir cukraus masę, išmaišome.
- Dedame puodą ant garų (kitaip tariant, dedame ant puodo su verdančiu vandeniu).
- Beriame prieskonius: cinamoną, imbiero mitelius, gvazdikėlius ir vanilinį cukrų.
- Maišydami kaitiname mišinį ant garų apie 15 min.
- Pravėsusią masę supilame į dubenį.
- Pilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Minkome tešlą.
- Uždengę plėvele paliekame tešlą atvėsti.
- Kočiojame maždaug 3-5 mm storumo lakštus, spaudžiame norimų formų sausainėlius.
- Dedame į skardą ir kepame apie 15 min 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
- Dekoruojame plakto baltymo, citrinos sulčių ir cukraus pudros mišiniu. Konditerinį švirkštą galima pasidaryti iš kepimo popieriaus, susukant jį į kūgį.
Užburiančių skonio ir puikios nuotaikos Jums link "If" komanda!